Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Online vindplaats voor digitaal lesmateriaal emb-leerlingen voorziet in grote behoefte

13 juni 2017 Door de redactie Geen reacties

De roep om het ontwikkelen en delen van digitaal lesmateriaal voor het onderwijs aan kinderen met ernstige meervoudige beperkingen (emb) heeft geleid tot een centrale online vindplaats én de oprichting van een communicatieplatform. Er bleek grote behoefte aan te zijn, ontdekten initiatiefnemers Landelijk Expertisecentrum Speciaal Onderwijs (Lecso), Kennisnet en docenten die lesgeven aan emb-kinderen.

Het materiaal dat op school gebruikt kan worden voor leerlingen uit leerroute 1 (ontwikkelingsleeftijd 0-2 jaar) sluit aan bij bestaande leermethodes (Plancius) en is te vinden op emb.wikiwijs.nl. In speciale workshops hebben docenten geleerd zelf materiaal te bedenken én te delen met anderen. De online vindplaats wordt steeds aangevuld met nieuw materiaal.

Communicatieplatform
Verder is naar aanleiding van de workshops een besloten communicatieplatform opgericht, bedoeld voor leerkrachten en andere betrokkenen uit het emb-onderwijs om ervaringen te delen en met elkaar van gedachten te wisselen. Je kunt je aanmelden voor deze Community Emb door een mail te sturen naar h.geitenbeek@lecso.nl.

Workshops en congres
Ook dit najaar zijn er wegens grote belangstelling weer twee werksessies gepland, waarin deelnemers ideeën opdoen voor leerroute 1-lesmateriaal, zodat ze zelf materiaal kunnen ontwikkelen en delen met anderen. Deze vinden plaats op


Beide worden gehouden in Utrecht bij het Lecso.

Vervolgens is er 24 november in Congrescentrum Papendal (Arnhem) Hét Congres, waarin terug wordt gekeken op de oprichting van emb.wikiwijs.nl en de community.

Bekijk een YouTube-filmpje over het gebruik van emb.wikiwijs.nl en de community.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!