Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Online platform Bijzonder Leuke Plekken geeft bekendheid aan sociale ondernemingen en hun medewerkers

30 juli 2018 Door de redactie Geen reacties

Hoe creëer je meer bekendheid aan sociale ondernemingen en aan de mensen die er werken? Bureau MVO had daar wel een idee voor. Het zocht contact met diverse zorgorganisaties, waaronder Esdégé Reigersdaal, en lanceerde met deze partijen een nieuw platform: Bijzonder Leuke Plekken.

Met de naam laat Bureau MVO zien dat bijzondere mensen je hartelijk welkom heten, dat je leuke producten kan zien, voelen en proeven en dat er plekken zijn die je niet mag missen omdat ze uniek zijn. Miranda van Oostrom van Bureau MVO legt uit wat het doel van het platform is. “Met Bijzonder Leuke Plekken willen we een brug slaan tussen sociale (zorg)ondernemingen en de recreatieve sector. De sociale zorgondernemingen zijn namelijk stuk voor stuk bijzondere plekken die heel goed passen in het toeristische landschap.”

Thema’s
Het platform bestaat uit de website www.bijzonderleukeplekken.nl en een Facebookpagina waar volop informatie over de deelnemende sociale ondernemingen te vinden is. Bezoekers van de site kunnen navigeren op plekken (zoals lunchroom, molen, boerderij of museum) en op thema (zoals eten & drinken, zien & doen, kids, funshoppen).

Esdégé Reigersdaal is goed vertegenwoordigd in de lijst met Bijzonder Leuke Plekken met maar liefst 13 plaatsen waar onder meer dagbesteding plaatsvindt:
- Cadeauwinkel Wideloe in Schagen
- Bolletjescafé De Klok te Warmenhuizen
- Brasserie Santiago in Egmond aan Zee
- Zorgboerderij De Klompenhoeve in Egmond aan den Hoef
- Cadeauwinkekl KEK in Alkmaar
- Restaurant Wijkwaard in Alkmaar
- Idee-Atelier in Alkmaar
- Leescafé Heerhugowaard
- Theatergroep Eenhoorn in Hoorn
- Kinderboerderij De Bongelaar in Heerhugowaard
- Cadeauwinkel Pand 12 in Hoorn
- Cadeauwinkel De Vonder in Heerhugowaard
- Galerie/Aterlier Centrum 31 in Heerhugowaard.

Het platform geeft niet alleen per locatie aan wat je er kunt doen en beleven, maar is ook voorzien van een
kalender waarop evenementen zoals Open Monumentendag en voorleesochtenden vermeld staan. Ook zijn er op de website inspirerende verhalen te vinden van mensen die nauw betrokken zijn bij de sociale ondernemingen.    |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!