Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Online levensboek maken op MijnLeven

21 december 2011 Door de redactie Geen reacties

Met de nieuwe website MijnLeven kun je samen met familie en vrienden een online levensboek maken over je familiegeschiedenis.De website is deze zomer getest door thuiswonende ouderen en ouderen van een woonzorgcentrum in Deventer. Nu is Mijnleven beschikbaar voor alle Nederlanders. Iedereen die het leuk vindt om bij te dragen aan de eigen familiegeschiedenis kan meedoen.

Een levensboek vertelt wie iemand is en was. Wat voor leven hij of zij heeft geleefd, maar ook wat op dit moment de interesses en hobby's zijn. Elke tijdlijn begint op de geboortedatum. Je kunt online vrienden maken en bepalen wie mag helpen met het toevoegen van foto's en het maken van verhalen. Familieleden kunnen online meekijken en direct een bijdrage leveren.

Eenzaamheid bestrijden
MijnLeven wordt ingevuld aan de hand van vragen die gekoppeld zijn aan leeftijdsperiodes. Het is geïnspireerd op de studies en boeken van prof. dr. Ernst T. Bohlmeijer (Hoogleraar Mental Health Universiteit Twente). De printversie van de methode wordt nog te weinig gebruikt omdat het voor personeel tijdrovend is en weinig toegankelijk. MijnLeven biedt een gebruiksvriendelijk alternatief.
Het is ontwikkeld door vier Arnhemmers die een bijdrage willen leveren aan de verbetering van het onderlinge contact en de bestrijding van eenzaamheid van mensen in een woon-zorginstelling. MijnLeven is niet gratis, maar garandeert in tegenstelling tot veel social media wel privacy en bescherming.

Meer informatie op www.mijnleven.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!