Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Online enquête over cliënten met psychotrauma

25 januari 2023 Redactie Klik Geen reacties

Viveon, de Academische Werkplaats van 's Heeren Loo en de Vrije Universiteit Amsterdam, doet onderzoek naar de kwaliteit van zorg bij psychotrauma bij mensen met een verstandelijke beperking. Men zoekt zorgprofessionals die directe zorg verlenen aan mensen met een verstandelijke beperking en anoniem een online enquête willen invullen.

Met name zorgprofessionals die ervaringen hebben met hulp aan cliënten die ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt of last hebben van traumaklachten worden uitgenodigd om deel te nemen.

Aanleiding voor dit onderzoek is het signaal dat zorgprofessionals tegen tal van onduidelijkheden aanlopen en onvoldoende houvast vinden in beschikbare kennis en opleiding ten aanzien van psychotrauma bij mensen met een verstandelijke beperking.

Screening
Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen hoe signalering, screening, diagnostiek en behandeling van psychotrauma verloopt in de huidige zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, en welke knelpunten er zijn. Hier meer inzicht in krijgen geeft houvast voor zorgprofessionals, maar ook voor cliënten en naasten. Bovendien kan op deze manier de kwaliteit van zorg bij psychotrauma bij deze doelgroep worden vergroot.  |

Meer informatie over het onderzoek, meedoen aan de survey of contact met de onderzoekers kan via de Viveon-site. Daar worden ook de uitkomsten van het onderzoek gepubliceerd.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!