Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Onderzoeksprijzen verstandelijk gehandicaptenzorg

16 september 2014 Door de redactie Geen reacties

De inschrijving voor twee belangrijke onderzoekersprijzen in de verstandelijk gehandicaptenzorg is net geopend. Het gaat om de Jan van der Kruis innovatieprijs en de Anton Došen scriptieprijs 2015.

De Jan van der Kruis Innovatieprijs is bedoeld voor afgeronde projecten of initiatieven in Nederland die een brug willen slaan tussen onderzoek en praktijk. Het kan een individueel plan zijn, maar ook een plan van een groep mensen of een instelling.

Onderzoekers, professionals, mensen met een verstandelijke beperking of verwanten kunnen zich inschrijven voor de Jan van der Kruis Innovatieprijs. Het gaat om initiatieven die vernieuwend zijn, die gebruik maken van (wetenschappelijke) kennis en inzichten en die deze kennis en inzichten in de praktijk toepassen en daarmee bijdragen aan de versterking van de positie van mensen met een verstandelijke beperking en hun kwaliteit van leven. Aanmelden tot 1 november. Informatie op de site van de universiteit van Tilburg.

dosen.jpg

Masterscriptie
De Anton Došen Scriptieprijs 2015 wordt uitgereikt aan de auteur van de meest vernieuwende masterscriptie op het gebied van psychiatrische of gedragsproblematiek bij mensen met een verstandelijke beperking (begeleiding, behandeling en diagnostiek). Iedereen die een relevantie scriptie in de Nederlandse taal heeft geschreven voor een universitaire masterstudie aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit in 2012/2013 en 2013/2014 komt in aanmerking voor de prijs. De sluitingsdatum is 1 november. Meer informatie op de site van de universiteit van Tilburg


Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!