Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Onderzoeker geeft uitleg op Dementietafel over gedragsveranderingen

30 augustus 2018 Door de redactie Geen reacties

Onderzoeker Alain Dekker vertelt 3 oktober op een Dementietafel-bijeenkomst in Borne over gedragsveranderingen als signaal voor dementie. Een dementietafel is een gratis bijeenkomst voor cliëntvertegenwoordigers, familie, mantelzorgers, vrijwilligers en hulpverleners van mensen met een verstandelijke beperking en ouderdomsproblemen waaronder dementie.

Bij een dementietafel is er naast aandacht voor kennis ook ruimte om in een ongedwongen en open sfeer elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen als familie en zorgverleners. De dementietafels zijn een al langer lopend project van belangenorganisatie KansPlus. Lees ook een eerder verslag van zo’n Dementietafel door Klik, waarin veel kennis over deze ouderdomsziekte voorbijkwam.

Deze avond in Borne komt Alain Dekker. Hij is onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Rijksuniversiteit Groningen.
Hij doet onderzoek naar dementie-gerelateerde gedragsveranderingen. Dit zijn veranderingen in het gedrag die vaak voorkomen bij dementie.

Veranderingen in het gedrag zorgen voor een mindere kwaliteit van leven, grotere lijdenslast en een grotere belasting voor familie en begeleiders. Alain Dekker gaat de meest recente informatie hierover vertellen. Klik interviewde hem begin dit jaar ook over zijn onderzoek, zie het artikel
Dementie herkennen bij mensen met een verstandelijke beperking.

De Dementietafel vindt plaats op woensdag 3 oktober aanstaande van 19.00 - 21.15 uur, in het Kulturhus, Marktstraat 23 in Borne. Aanmelden kan via aanmelden voor de Dementietafel bij Karin Padberg,
ka.padberg@aveleijn.nl. Meer informatie via Marloes Hermelink, marloes.hermelink@detwentsezorgcentra.nl.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!