Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Onderzoek naar onregelmatig werken in de gehandicaptenzorg

5 juli 2017 Door de redactie Geen reacties

Werkgevers en vakbonden in de gehandicaptenzorg zijn benieuwd hoe medewerkers het werken op onregelmatige uren of in wisselende diensten ervaren. Ze vragen zorgverleners daarover een online enquête in te vullen.

De wereld raakt steeds meer ingesteld op een 24-uursmaatschappij. Dat heeft effect, ook op het werk. Wat betekent het werken op onregelmatige tijden voor personeel in de gehandicaptensector?

  • Welke impact heeft het op je privéleven?
  • Hoe vind je daar een goede balans in?
  • Wat vind je er prettig aan en wat niet?
  • Zijn er meer voor- en nadelen?
  • Welke diensten zijn het lastigst en waarom?


Zorgverleners in de gehandicaptenzorg kunnen hun mening hierover geven in een anoniem in te vullen vragenlijst hierover van brancheorganisatie Vgn en vakbonden Cnv Zorg & Welzijn, Fbz, Nu’91 en Fnv Zorg & Welzijn. De online enquête is in te vullen tot 18 augustus.


Groter onderzoek
De vragenlijst is een tweede stap in een breder onderzoek naar onregelmatig werken in de gehandicaptenzorg. In het eerste kwartaal van dit jaar heeft al een panelonderzoek plaatsgevonden, waaraan zes zorgorganisaties meededen. Daar zijn interviews met bestuurders en medewerkers uit diverse functiegroepen gehouden over het werken op onregelmatige uren en in wisselende diensten. Het tweede deel van het onderzoek is voor iedereen uit de sector. |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!