Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Onderzoek naar muziektherapie bij volwassenen met een zeer ernstige meervoudige beperking

17 november 2020 Door de redactie Geen reacties

Muziektherapie heeft een redelijk lange geschiedenis in de gehandicaptenzorg en wordt ook ingezet bij mensen met (zeer) ernstige meervoudige beperkingen. Masterstudent Richard Lekkerkerk zoekt onder meer ouders en zorgprofessionals die een enquête willen invullen voor onderzoek naar de vraag in hoeverre muziektherapie (mogelijk) kan bijdragen aan participatie van mensen met (zeer) ernstige meervoudige beperkingen.

Redelijk recent is door Gineke Hanzen onderzoek gedaan door naar participatie van mensen met (zeer)ernstige meervoudige beperkingen. Hieruit komt de vraag in hoeverre muziektherapie (mogelijk) kan bijdragen aan participatie van deze groep mensen, een vraag die Richard wil onderzoeken. Participatie omvat onder meer: communicatie en begrepen worden, ervaren en ontdekken en inclusie (= erbij horen).

Richard is student aan de masteropleiding muziektherapie bij Codarts Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam. Hij voert zijn onderzoek uit in samenwerking met de Academische Werkplaats EMB. Hij zoekt voor het invullen van een geanonimiseerde enquête ouders/familieleden, muziektherapeuten en zorgprofessionals. Het invullen van de vragenlijst is eenmalig en duurt ongeveer 15 minuten. Doe jij mee?

Link naar onderzoek: https://nl.surveymonkey.com/r/WMVSZ32.

Dit onderzoek is een samenwerking tussen de Academische Werkplaats EMB en Codarts Hogeschool voor de kunsten Rotterdam. Heb je vragen over de enquête of over het onderzoeksproject, dan kun je contact opnemen met Richard Lekkerkerk via rglekkerkerk@codarts.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!