Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Onderzoek naar gezond leven wint prijs beste proefschrift gehandicaptenzorg

6 april 2022 Door de redactie Geen reacties

Het proefschrift van Kristel Vlot-van Anrooij naar de gezonde leefomgeving van mensen met matige tot zeer ernstige verstandelijke beperkingen heeft de Ds. Visscherprijs 2022 gewonnen. Op 30 maart 2022 werd voor de veertiende keer de Ds. Visscherprijs voor een uitmuntend proefschrift in de gehandicaptenzorg uitgereikt in Nijmegen.

De jury, bestaande uit prof. dr. Petri Embregts (voorzitter), prof. dr. Bea Maes, prof. dr. Geraline Leusink, prof. dr. Xavier Moonen, dr. Sandra Mergler, dr. Carien Beurskens (bestuurslid Ds. Visscherfonds) en dr. Marjolein Herps (jurysecretaris),  was onder de indruk van de veelheid werk die voor het onderzoek van Kristel Vlot – van Anrooij verricht is. Zo staan alle onderzoeksresultaten en praktijkproducten op de website www.dekrachtengebundeld.nl.

De twee andere genomineerden ontvingen beiden de tweede prijs:

Naast de uitreiking was er aandacht voor het perspectief van ouders van mensen met een beperking in de Ds. Visscherlezing. Elise Van Der Velde nam de aanwezigen mee in haar ervaringen als moeder van Ties, waar ze eerder ook over vertelde in de podcast en op haar website Weggestopt.

Achtergrond
Eenmaal in de twee jaar wordt de Ds.Visscherprijs toegekend aan een onderzoeker die een waardevolle dissertatie heeft gepubliceerd op het gebied van (de ondersteuning van en de zorg aan) mensen met een verstandelijke beperking. De prijs is een initiatief van het Ds. Visscherfonds i.s.m. het Nederlands Tijdschrift voor de Zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen (NTZ).

De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 20.000 bruto. Voor de genomineerden, die als tweede en derde worden verkozen, zijn prijzen van € 6.000 bruto beschikbaar.  |

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!