Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Onderwijsassistent misbruikte ook cliënten met beperking

3 augustus 2012 Door de redactie Geen reacties

De 27-jarige onderwijsassistent uit Huizen die wordt verdacht van ontucht met zes leerlingen van een school voor blinden en slechtzienden, heeft bekend dat hij ook slachtoffers heeft gemaakt bij een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij werkte daar tussen 2005 en 2009.

Het personeel en ouders/familie van de cliënten zijn inmiddels ingelicht. Dat meldt het Openbaar ministerie. Uit verklaringen van de verdachte blijkt dat hij mogelijk onzedelijke handelingen heeft verricht met twee cliënten van de stichting waar hij tussen 2005 en 2009 als begeleider werkte. Ouders en belangenbehartigers van cliënten van de stichting zijn geïnformeerd. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

De politie Gooi en Vechtstreek werkt aan een grootschalig onderzoek naar de handelingen van de man uit Huizen op zijn werk en vrije tijd. Hij zit sinds juni in hechtenis. Hij had eerder al bekend ontucht te hebben gepleegd bij een kind bij de scouting, en een kind op een kinderdagverblijf in Huizen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!