Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Odion cliënten praten met kamerlid over bezuinigingen

4 juli 2013 Door de redactie Geen reacties

Kamerlid Otwin van Dijk (Pvda) heeft begin deze week in Zaandam gesproken met cliënten van Odion over de bezuinigingen in de zorg. Zo sprak hij thuis bij cliënte Ilja over welke ondersteuning zij echt niet kan missen en welke zorg efficiënter kan. Ilja woont zelfstandig samen met haar vriend Peter en krijgt twee keer per week ondersteuning.

"Als je een beperking hebt wordt er niet altijd goed naar je geluisterd. Ik ben dan ook heel blij dat ik nu de kans krijg om te zeggen wat ik écht nodig heb," aldus Ilja. Van Dijk houdt 'pizzasessies' in het land om te praten over de zorg. De cliënten van Odion die hij in Zaandam sprak hadden zich goed voorbereid en brachten voorstellen mee van vele locaties. Met een film, een moodboard en een hele lijst ideeën presenteerden zij hun mening over het goedkoper maken van de zorg, maar ook hun zorgen. Otwin van Dijk noemde het een "stoere aanpak! Wat jullie hier doen is beter dan in de Tweede kamer; kijken naar de oplossingen en niet alleen zeggen wat er niet meer kan."

De verschillende oplossingen waren voor de één juist een mogelijkheid, zoals het inzetten van een achterwachtfunctie in plaats van een slaapdienst. Terwijl een andere cliënt emotioneel werd bij de gedachte dat er geen slaapdienst meer zou zijn.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!