Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Noodkreet ouders helpt: zoon hoeft niet weg uit Den Haag

9 augustus 2023 Redactie Klik Geen reacties

Redwan, een 16-jarige jongen met een verstandelijke beperking en autisme, hoeft toch niet te verhuizen van een Middin-locatie in Den Haag naar Zevenhuizen. Dit tot grote opluchting van zijn ouders, die hun zoon anders nauwelijks zouden kunnen bezoeken.

De zorgorganisatie laat aan Omroep West weten dat het gelukt is om voor Redwan een tijdelijke plek te vinden in Kijkduin. Later zal hij verhuizen naar een woonlocatie aan de Monsterseweg in Den Haag.

De locatie waar Redwan woont, is verouderd en gaat sluiten. Middin moest dus op zoek naar een andere woonplek voor de jongen. Het liefst in Den Haag, want Redwans vader is afhankelijk van het openbaar vervoer en Redwans moeder kan door haar beperking überhaupt niet met het ov. Haar scootmobiel past volgens haar man niet in de liften van het ov in Rotterdam.

Toch kwam de zoektocht uit in Zevenhuizen, waar het echtpaar zich flink tegen verzette. Met het ov zou vader er 2,5 uur over doen; even snel een bezoekje aan zijn zoon zou niet meer mogelijk zijn. Nadat het stel zijn verhaal in de media deelde, werden opnieuw Kamervragen over gedwongen verhuizingen gesteld aan minister Helder van Landurige Zorg. Die gaf aan dat het hooguit om een tijdelijke verhuizing zou gaan, omdat volgens haar Middin zou blijven zoeken naar een plek in Den Haag voor de jongen.

Een andere Middin-cliënt die ook naar Zevenhuizen zou verhuizen, is daar alsnog na instemming van de ouders naartoe gegaan.  |

Lees ook: Opnieuw Kamervragen over gedwongen verhuizing cliënten.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!