Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nomineer jouw sporttalent met een handicap

19 juli 2017 Door de redactie Geen reacties

De zoektocht naar het Unieke Sporttalent van het jaar is begonnen. De verkiezing van Fonds Gehandicaptensport heeft als doel de gehandicaptensport te stimuleren, te promoten en sporters met een handicap de erkenning te geven die ze verdienen. Ken jij iemand die de titel Uniek Sporttalent van het Jaar verdient? Meld die persoon dan gauw aan.

De verkiezing bestaat uit drie stemrondes, een halve finale en een finale. De eerste stemronde gaat 1 oktober van start. Talenten aanmelden kan nu via de website www.unieksporttalent.nl/. Dit jaar is er ook de mogelijkheid een heel team aan te melden.

Voorwaarden
Deelname aan de actie is open voor iedere Nederlandse breedtesporter met een handicap en met een leeftijd van boven de 6 jaar. Als je jonger bent dan 13 jaar moet je eerst toestemming aan je ouders/verzorgers vragen om mee te doen. Topsporters en sporters die deelnemen aan een talentenprogramma vanuit NOC*NSF of een sportbond zijn van deelname uitgesloten. Jezelf of iemand anders nomineren kan tot en met 1 oktober.

Prijzen
De uiteindelijke winnaar mag zich niet alleen Uniek Sporttalent van het jaar 2017 noemen, maar ontvang ook een persoonlijke coaching op basis van zijn of haar wensen. De sportvereniging (zonder winstoogmerk) waar de winnaar aan verbonden is ontvangt een start- of stimuleringssubsidie van 5000 euro, die besteed dient te worden aan de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de club.

De winnaar krijgt een geldbedrag van 750 euro, te besteden aan sport- en/of spelmateriaal. De bekendmaking van de winnaar gebeurt op 16 november op
www.unieksporten.nl en op de facebookpagina van Uniek Sporten. De overhandiging van de prijzen vindt plaats tijdens het galadiner van het Fonds Gehandicaptensport op 28 november.  |

Lees ook het Klik-artikel over de verkiezing van vorig jaar:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!