Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nominaties Gehandicaptenzorgprijs 2012 bekend

30 oktober 2012 Door de redactie Geen reacties

De genomineerden voor de Gehandicaptenzorgprijs 2012 zijn bekend. De prijs voor beste onderzoekspublicatie en het beste praktijkproduct wordt uitgereikt op 21 november. Genomineerden ontvangen een aanmoedigingsprijs van 2.500 euro en de winnaars in beide categoriëen 10.000 euro.

Genomineerden in de categorie beste onderzoekspublicatie:

  • Margriet Heim, Marjan Veen en Frank Velthausz (Esdégé-Reigersdaal in samenwerking met Heliomare revalidatie en de Universiteit van Amsterdam) met hun onderzoek naar het communicatieprogramma Cocp-vg in Esdégé-Reigersdaal.
  • Heidi Hermans (Amarant) en Thessa Hilgenkamp (Abrona) met hun studies naar de gezondheid van ouderen met een verstandelijke beperking.
  • Toinette Loeffen (Hogeschool Utrecht in samenwerking met onder meer Amerpoort, de Driestroom, en Reakt) met haar onderzoek naar hoe mensen met een beperking hun kunstzinnige talenten kunnen ontwikkelen.


Genomineerden in de categorie beste praktijkproduct:

  • Greet Antuma, Alexandra Breedveld, Dytmer Hettinga, Merijn Lindeboom en Zwaan Miedema (Tjallingahiem) met hun handboek voor de behandeling van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jongeren met een lichte verstandelijke beperking.
  • Astrid Cornelissen (Cello) met de beweegmethode ter bevordering van de ontwikkeling van mensen met een ernstige meervoudige beperking.
  • Dick van de Weerd en Hans van Wouwe en (Asvz) met hun boek over de orthopedagogische behandeling volgens de methode Triple-c.

Lees meer over de Gehandicaptenzorgprijs 2012.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!