Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nominatieronde Mantelzorg Awards 2016 van start

3 oktober 2016 Door de redactie Geen reacties

Iemand die zorgt voor een dierbare, kun je nomineren voor de Mantelzorg Awards. De initiatiefnemers van de verkiezing en de bijbehorende campagne Mantelzorg? We kunnen het! willen dat er meer begrip komt voor mantelzorgers vanuit overheden en instanties.

Waar overheidsinstanties, zorgorganisaties en werkgevers mantelzorg juist mogelijk zouden moeten maken, zijn ze met hun regels en bureaucratie een grote belemmering voor mensen die voor hun naasten willen zorgen. Stichting Waardevolle Mantelzorg roept met de Mantelzorg Awards op te laten zien dat het ook anders kan. Want ze zijn er wel degelijk: mantelzorgers die zich wel gesteund voelen.

Energie
Cora Postema, een van de drie initiatiefnemers van de Mantelzorg Awards, geeft aan dat ze de beeldvorming rond mantelzorg positief wil beïnvloeden door de rollen om te draaien. “We willen ook professionals inspireren en motiveren om meer naar de menselijke kant te kijken. Organisaties die mantelzorgers willen helpen, zijn ook op zoek naar het menselijke, wij willen ze daarbij bijstaan met de voorbeelden die we door de nominaties krijgen. Mantelzorgers worden moe van onbegrip vanuit overheden en instanties. Wij willen laten zien waar we energie van krijgen en blij van worden. We willen het echt samen doen!”

Mantelzorgers kunnen bijvoorbeeld een vriend, een fijne gemeenteambtenaar, een meedenkende werkgever of zorgverlener nomineren. Dat kan tot 1 december. Van de meest aansprekende verhalen worden filmpjes gemaakt. De zeven winnaars mogen in januari 2017 hun prijs in ontvangst nemen tijdens een informele ontmoeting met staatssecretaris Martin van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).


Podium
Met De Mantelzorg Awards wil Stichting Waardevolle Mantelzorg, samen met partijen met een warm hart voor mantelzorg, een podium creëren waarop verhalen worden verteld die mensen inspireren om de boel in beweging te krijgen. Dit resulteert in een positiviteitscampagne en een podium voor inspirerende verhalen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!