Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nog steeds geen Cao

14 november 2007 Door de redactie Geen reacties
De vier vakbonden die met werkgeversorganisatie Vgn onderhandelen over een nieuwe Cao voor de gehandicaptenzorg, hebben aangedrongen op heropening van de onderhandelingen.

In een open brief vragen AbvaKabo, Cnv publieke zaak, Nu’91 en Fbz aan de werkgevers, om snel weer om de tafel te gaan zitten. De onderhandelingen liggen stil sinds juni, toen Vgn (Vereniging gehandicaptenzorg Nederland) een bod deden dat niet onderhandelbaar was: de bonden konden ja of nee zeggen. En het was nee. Want de bonden vinden de voorgestelde loonsverhoging ‘onder de maat.’ Ook aantasting van seniorenverlof en leeftijdsdagen zijn uit den boze.

De bonden schrijven: ‘Vanaf 1 april 2007 zit een sector met 130.000 werknemers zonder Cao. Dit terwijl de werknemers het kapitaal van de organisatie zijn. Zonder hen, hun professionele betrokkenheid en grote inzet, bestaat er gewoonweg geen gehandicaptenzorg. Uw stilzwijgen is tergend. Het geduld is op! De werknemers zetten zich van dag tot dag bij voortduring in voor hun cliënten. Hun professionele hart is verbonden met hun werk. Hun werk in de steek laten om op te komen voor hun eigen belangen is wel het allerlaatste dat zij willen.’

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!