Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwjaarsreceptie met een bijzondere wending

30 januari 2017 Apolina Vader Geen reacties

Een nieuwjaarsreceptie is voor sommige cliënten een spannend feest. Een begeleider schrijft over de voorbereidingen hiervan in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en hoe Joep de feestelijkheden een bijzondere wending geeft. Lees haar anekdote, of stuur zelf iets in en maak kans op een cadeaubon.

Zelf iets bijzonders meegemaakt met een cliënt? Vertel in 150 woorden jouw ervaring (mag ook anoniem!) en maak kans op een cadeaubon.

De 'Echt gebeurd’ van Klik 1, februari 2017


Champagne
Ontzettend spannend vond Joep het...de nieuwjaarsreceptie. En voor ons als begeleiders was het een hele kluif om naast de verzorging van cliënten, ook het gebouw mooi aan te kleden voor dit feest. Elk jaar kwamen familieleden om hun goede wensen te beklinken voor het nieuwe jaar. De cliënten kregen ieder een taak die bij hen past. Joep had de taak om bij de deur mensen te ontvangen met een glas champagne. We hadden een prachtige, grote toren gebouwd met champagneglazen. Het feest kon beginnen.

Toen de eerste gast zich aandiende, liep de spanning bij Joep op. Met een epileptische aanval als gevolg. Joep viel midden in de champagnetoren! Gelukkig raakte er niemand gewond en kon het feest doorgaan, weliswaar zonder glaasje champagne...  |  Apolina Vader

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!