Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe zoekmachine houdt rekening met lees- en begripsniveau

26 juli 2016 Door de redactie Geen reacties

Kinderen en jongeren die op internet naar informatie zoeken, krijgen vaak te moeilijke en niet-relevante resultaten te zien. Dat moet anders kunnen, dachten ze bij WizeNoze. Hun antwoord: de gratis JouwZoekmachine-app, vooralsnog alleen geschikt voor iOs.

De JouwZoekmachine-app levert op elke zoekvraag heel snel antwoorden, afgestemd op het juiste lees- en begripsniveau. Zo krijgt een kind van acht jaar makkelijker bronnen aangeboden dan een kind van dertien. JouwZoekmachine is vooral bedoeld voor het zoeken naar informatie en afbeeldingen.

Jeugdwoordenboek
Dankzij een samenwerking met Van Dale kunnen kinderen nu ook zoeken in Jeugdwoordenboeken Nederlands voor verschillende niveaus. Voor 1,99 euro zijn de woordenboeken een jaar lang te gebruiken. Ze kunnen in de app gekocht worden. De JouwZoekmachine-app bevat na aankoop de Van Dale Jeugdwoordenboeken Nederlands voor de leeftijdscategorieën 6-9, 10-12 en 12+.


Omdat de app rekening houdt met lees- en begripsniveau is de app ook geschikt voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking die wel kunnen lezen, maar op een laag niveau.

De app is gratis te downloaden in de App Store en geschikt voor iPhone en iPad, meer informatie op www.jouwzoekmachine.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!