Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe website over praat- en taalapps

11 juni 2014 Door de redactie Geen reacties

Er bestaan ontzettend veel apps om de spraak, de taal, de spelling, het luisteren of het spelinzicht te stimuleren. Voor ouders en professionals wordt het steeds lastiger om te beoordelen welke app waarvoor geschikt is en wat de kwaliteit is. De logopedisten van gehandicaptenorganisatie Driestroom gebruiken al langer apps bij hun behandelingen. Vanaf dag één is het een succes. Om ook ouders, begeleiders en leerkrachten wegwijs te helpen worden, ontwikkelde de vakgroep logopedie van Driestroom een website, waarop je van alle geschikte hulpapparaten kunt zien voor welke functie ze geschikt zijn en hoe ze werken.

De logopedisten van Driestroom zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die logopedie-apps bieden om de spraak-, taal- en communicatieve ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Kinderen zijn vaak extra gemotiveerd om met een tablet te werken en kunnen zich daardoor beter concentreren.

Beoordeeld
Praatapps.nl laat een breed overzicht zien aan nieuw materiaal, gerangschikt op verschillende leerdoelen. Logopedisten hebben de apps beoordeeld op gebruiksvriendelijkheid, aantrekkingskracht, multifunctionaliteit, prijs-kwaliteit en inzetbaarheid voor logopedische doelen. Er zijn veel apps beschikbaar, zowel voor tablets van Apple als tablets die werken met Android-besturingssysteem. De educatieve apps zijn voor kinderen van alle niveaus beschikbaar.

Workshop
Behalve de nieuwe website bieden de logopedisten van Driestroom ook workshops voor ouders en andere belangstellenden om de taal- en spraakontwikkeling te stimuleren.

Informatie op www.praatapps.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!