Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe website over erfelijke aandoeningen

24 oktober 2011 Door de redactie Geen reacties

Vrijdag 28 oktober opent minister Schippers van Vws een nieuwe website over erfelijkheid. Ze doet dat tijdens een evenement voor kinderen met een zeldzame ziekte in Duinrell.  Nu onderzoekers in hoog tempo nieuwe ontdekkingen doen op het gebied van erfelijkheid, en dat de mogelijkheden voor diagnostiek en prenatale screening verbetert, groeit de vraag naar onafhankelijke en actuele informatie.

Het Erfocentrum biedt die voorlichting en ondersteunt mensen zo bij het maken van keuzes rond hun eigen gezondheid of die van hun kinderen en bij de meningsvorming over maatschappelijke aspecten van erfelijkheid. Eén van de websites van het Erfocentrum, erfelijkheid.nl, is vernieuwd en uitgebreid. Hij bevat toegankelijke informatie over erfelijkheid, dragerschap, manieren van overerving en dna.

Zeldzame aandoeningen
Er staan beschrijvingen op van 400 erfelijke aandoeningen en mogelijkheden op het gebied van onderzoek en behandeling. Het is hiermee de grootste Nederlandstalige database met begrijpelijke teksten over (zeldzame) aandoeningen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!