Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe website in makkelijke taal over online flirten en sexting

26 oktober 2022 Door de redactie Geen reacties

Op een nieuwe website van Steffie is in makkelijke taal informatie over online flirten en sexting te vinden. Ervaringsdeskundigen met een verstandelijke beperking werkten mee aan de totstandkoming van de site.

Relaties, intimiteit en seksualiteit zouden volgens de makers van de nieuwe Steffie website Onlineflirten.steffie.nl een vanzelfsprekende plek moeten hebben in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, omdat gevoelens van intimiteit en seksualiteit voor ieder mens gelden en een recht zijn, ongeacht het ontwikkelingsniveau of leeftijd.

Door het ondersteunen van een gezonde seksuele ontwikkeling ontstaat er een toename van de kwaliteit van bestaan en weerbaarheid. Tegelijk is er een enorme toename van datingfraude en afpersing doordat het vertrouwen van mensen met een verstandelijke beperking en andere kwetsbaarheden wordt misbruikt.

Vanuit die vraag ontstond het plan voor een eenvoudige en positieve voorlichting over het ontvangen en versturen van berichten over seks. Het bekende webhulpje Steffie vertelt in de nieuwe website in makkelijke taal waar je op moet letten als je online flirt en een bericht over seks aan iemand wil sturen. Ook vertelt ze wat je kan doen als je een bericht over seks krijgt en dit niet fijn vindt.

Ook kan je met Steffie in gesprek over het ontvangen en sturen van seksberichten. Hoe pak je het sturen van een bericht over seks bijvoorbeeld aan? Of wat kan je doen als je een bericht over seks krijgt en dit niet fijn vindt?

De uitleg is gemaakt door stichting Leerzelfonline samen met ervaringsdeskundigen van zorgorganisatie Ipse de Bruggen en mede mogelijk gemaakt door organisaties Helpwanted.nl en de Adessium Foundation.  |

Lees meer op Onlineflirten.steffie.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!