Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe tv-serie over reis van jongeren met downsyndroom

3 februari 2020 Door de redactie Geen reacties

In het programma Down the road gaat Dieter Coppens samen met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down een avontuurlijke uitdaging aan. In het nieuwe seizoen zijn het Sophie, Brenda, Gitte, Jaimie, Stijn en Peter die de reis van hun leven maken.

In seizoen 1 van Down the road maakte Dieter Coppens met medebegeleidster Saar samen met zes jongeren met downsyndroom ze een roadtrip door zeven Europese landen, in seizoen 2 ging een groep kandidaten onder begeleiding van Dieter Coppens en Saar op zoek naar avontuur in Zuid-Afrika.

In het derde seizoen reist de groep van het platteland van Spanje tot in de Marokkaanse woestijn. In elk land wacht een nieuwe ervaring op hen. Down the road neemt je mee in de onbevangen kijk op het leven van de zes reisgenoten, die geen blad voor de mond nemen. Er ontstaan onderling vriendschappen en de deelnemers verleggen hun grenzen tijdens de reis.

De serie is online terug te kijken via www.een.be/down-the-road/, de afleveringen zijn wekelijks te zien op maandag om 20.40 uur te zien op België Een.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!