Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe theatervoorstellingen ‘Hond in de nacht’ over jongen met autisme

24 augustus 2022 Door de redactie Geen reacties

Eind augustus en begin september zijn er nieuwe theatervoorstellingen te zien in Amsterdam en Breda van Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht. Het gaat om een Nederlandse bewerking van de theaterversie van het bekende roman van Mark Haddon uit 2003, The curious incident of the dog in the nighttime, over de 15-jarige Christopher die een vorm van autisme heeft.

Christopher is een jongen die van wiskunde en van lijstjes en patronen houdt, en hij spreekt altijd de waarheid. Van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel. Als Christopher de dode hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft en hij verdacht wordt van moord, gaat hij op onderzoek uit om de dader te achterhalen. Tijdens zijn zoektocht komt Christopher achter onverwachte waarheden die zijn wereld op zijn kop zetten.

Een paar jaar geleden is er een Nederlandse versie gemaakt van de toneelbewerking van The National Theatre in London. Deze productie van de Theateralliantie wordt geregisseerd door Pieter Kramer met Mattias van de Vijver in de rol van Christopher. Vanwege de lockdowns door corona waren die voorstellingen pas vorig najaar voor het eerst te zien.

hondindenacht2_240822.jpg

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht is vanaf 24 augustus tot en met 1 september te zien in theater De La Mar in Amsterdam, en van 2 tot en met 4 september in het Chassé theater in Breda. Kijk voor een lijst met plaatsen/data en het boeken van tickets op https://hondindenacht.nl/. Bekijk een trailer van de voorstelling op Youtube.

 

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!