Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe sociale veiligheidstool voor mensen met een verstandelijke beperking

1 juni 2022 Door de redactie Geen reacties

Voor de Landelijke Dag Aandacht voor Pesten bij mensen met een (licht) verstandelijke beperking is een sociale veiligheidstool over grensoverschrijdende ongewenst gedrag ontwikkeld: de PestenBingo.

Met deze PestenBingo kun je laagdrempelig het gesprek over pesten openen, zowel individueel als in een groep. De tool, die gemaakt is door steunpunt en kenniscentrum Aandacht voor Pesten, heeft ook een signaalfunctie. Want pesten begint niet van de een op de andere dag. Vaak zijn er al vele signalen van ongewenst gedrag zichtbaar die duidelijk maken dat er iets binnen een groep aan de hand is. De tool helpt je die signalen te herkennen en ze zichtbaar en bespreekbaar te maken. Je kunt de PestenBingo inclusief een handleiding gratis aanvragen.

Het thema van de Landelijke Dag Aandacht voor Pesten bij mensen met een (licht) verstandelijke beperking is dit jaar Grensoverschrijdend gedag. Het is een onderwerp dat momenteel volop in het nieuws is. Maar wat grensoverschrijdend gedrag is, verschilt van persoon tot persoon. Daarom is het van belang om met cliënten te praten over wat zij hier van vinden. Meer over deze landelijke dag is te vinden op aandachtvoorpesten.nl.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!