Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe rondreizende snoezelruimte

16 december 2013 Door de redactie Geen reacties

Afgelopen zaterdag is bij de Euromast de nieuwste Snoezelbus feestelijk in gebruik genomen. In deze bus kunnen mensen met een zware beperking en epilepsie snoezelen, één van de weinige manieren om te ontspannen voor deze kwetsbare groep. De bus rijdt op verzoek door het hele land.

De oude Snoezelbus, een oude Rotterdamse stadsbus, was aan vervanging toe, hij kon niet overal in Nederland komen vanwege milieunormen. Rotterdamse wethouder Marco Florijn die de bus symbolisch in gebruik nam: "De Snoezelbus zorgt voor momenten waar je kippenvel van krijgt. De bus komt naar mensen toe en biedt een echte thuishaven."

Snoezelen op locatie
Mensen die gebruikmaken van de Snoezelbus kunnen vaak slecht communiceren met de omgeving en hebben weinig ontspannende activiteiten in hun dagelijkse leven. "De Snoezelbus biedt de enige mogelijkheid voor meervoudig beperkte kinderen en volwassenen die op locatie willen snoezelen. Want helaas is er niet voor iedereen een snoezelruimte in de buurt beschikbaar", vertelt Laura Fransen, een van de initiatiefneemsters.

Epilepsie
Het Epilepsiefonds ontving een extra bijdrage van 287.000,- euro van de VriendenLoterij voor een nieuwe Snoezelbus. Het Epilepsiefonds ondersteunt de bus al jaren, omdat zeventig procent van de mensen die gebruikmaakt van deze bus epilepsie heeft.

Lees meer op www.stichtingdesnoezelbus.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!