Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe polikliniek voor verstandelijk gehandicapten in Druten

3 februari 2015 Door de redactie Geen reacties

Ook in Druten is sinds begin februari een polikliniek voor mensen met een verstandelijke beperking. De nieuwe polikliniek is een samenwerkingsproject van het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis, de 's Heeren Loo Zorggroep en de gemeente Druten. De drie initiatiefnemers vinden dat de stelselwijzigingen in de zorg niet ten koste mogen gaan van de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking, daarom gaan ze intensiever samenwerken.

Op de polikliniek is wekelijks een gz-psycholoog en een arts voor verstandelijk gehandicapten (Avg) aanwezig voor diagnostiek of behandeling. Mensen kunnen er terecht voor consulten en een aantal ingrepen. Er is een dialysecentrum, en gelegenheid voor bloedprikken en röntgenfoto's. Mensen kunnen op de poli terecht voor afspraken en controles bij orthopedie, inwendige geneeskunde, urologie, kindergeneeskunde, neurologie, longgeneeskunde, geriatrie, de diëtist en de huid- en oedeemtherapeut.
Adres van de polikliniek in Druten: Kerkeland 9-L, 6651 KN Druten
Telefoon:024 365 7590

Landelijke hulptelefoon
Er is ook een landelijke telefonische artsenhulplijn van Advisium (expertisecentrum van de 's Heerenloo zorggroep) voor zorgverleners, wijkteams en mantelzorgers van cliënten met een verstandelijke beperking of familie van hen. Huisartsen kunnen daar een arts voor verstandelijk gehandicapten om raad vraag: 0800-3 555 555.

Op de site van de Nederlandse vereniging voor artsen voor verstandelijk gehandicapten (Nvavg) staat een overzicht van gespecialiseerde poliklinieken in Nederland.


Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!