Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe overheidssite over veranderingen in de zorg

25 juli 2014 Door de redactie Geen reacties

De rijksoverheid heeft een website geopend voor beroepskrachten in de zorg, cliënten(organisaties), zorgaanbieders, zorgverzekeraars en gemeenten met informatie over de veranderingen in de langdurige zorg per 1 januari 2015. Prominent wordt bovenaan de homepagina afgeteld hoeveel dagen het nog duurt: 159 dagen tot het nieuwe stelsel.

Vragen
De site bevat een rubriek Vraag en antwoord, waarin veel gestelde vragen worden behandeld.
Wat gaat er veranderen in de langdurige zorg? Welke wetten past de regering aan? En waarom? Wat is een hoog en een laag zzp in de Wlz? Krijgt de gemeente mijn gegevens? Welke langdurige zorg gaat de zorgverzekering regelen? Welke vormen van hulp regelt de Wmo 2015?

Tips en voorbeelden
Onder het kopje Actueel staat het laatste nieuws over de hervorming in de langdurige zorg. Verder bevat de site informatie over de drie wetten die de zorg gaan regelen: Wet langdurige zorg, Wmo 2015 en de Zorgverzekeringswet. Praktijkvoorbeelden, literatuurtips, hulpmiddelen en video's zijn er ook te vinden.

Persoonlijk
Voor persoonlijke informatie is een tweede overheidssite in de maak: 'Hoe verandert mijn zorg,' die in september online zal gaan. Op die website kunnen mensen die nu een Awbz-indicatie hebben, nagaan wat de verandering voor hen persoonlijk betekent. Tegelijkertijd met de website 'Hoe verandert mijn zorg' opent het ministerie in september een telefonische hulplijn.

www.hervorminglangdurigezorg.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!