Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe opleiding vakschool langdurige zorg wil theorie en praktijk bij elkaar brengen

19 januari 2017 Door de redactie Geen reacties

Aan de vakschool voor langdurige zorg start eind januari een nieuwe opleiding: mbo- verpleegkundige Bbl niveau 4. De inhoud van de opleiding wordt gezamenlijk bepaald door het samenwerkingsverband van Roc Amsterdam, RocTop, Cordaan en Amstelring. Een van de doelen is de theorie en praktijk dichter bij elkaar te brengen.

De zorgzwaarte binnen de zorg neemt toe en steeds meer nieuwe ontwikkelingen doen hun intrede, zoals domotica (inzet van technologie in huis, waardoor mensen bijvoorbeeld langer zelfstandig kunnen blijven wonen) en e-health (digitale toepassingen in de zorg). Daarnaast is de diversiteit van zorgvragers groter geworden en doordat mensen steeds langer leven en Nederland aan het vergrijzen is, worden er andere eisen gesteld aan de verpleegkundige. Hier speelt de vakschool op in met de nieuwe opleiding.

Leren in de praktijk staat voorop. Studenten lopen daarom gedurende deze opleiding veel stage, op verschillende werkplekken en binnen diverse zorgcategorieën. Er wordt vooral gewerkt met digitale leermiddelen.


Mbo-verpleegkundige niveau 4 Bbl in het kort:

  • Duur van de opleiding 2,5 jaar
  • Lesdagen op vrijdag, in Amsterdam
  • Toelatingseisen: diploma IG (of daaraan gelijkgesteld), diploma MMZ4 of SPH.
  • Verplichte toelatingstest bij Cordaan.


Op de websites van
RocTop en Roc van Amsterdam is nog meer informatie te vinden. De opleiding is er naast de beroepsbegeleidende leerweg ook in een beroepsopleidende leerweg.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!