Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe ontmoetingssite voor jongeren met downsyndroom

1 november 2017 Door de redactie Geen reacties

Jongeren en volwassenen met het syndroom van Down kunnen elkaar binnenkort via Downcontact.nl ontmoeten. Op deze gratis site kunnen ze op zoek naar een sportmaatje, of naar iemand die mee wil naar de film, en misschien komen ze de liefde van hun leven er wel tegen.

De site wordt 25 november officieel gelanceerd met een feest in de Westergasfabriek te Amsterdam, maar is nu al live. Zo kun je zien hoe de site werkt en ook inschrijven is al mogelijk. De eerste vijftig aanmelders mogen gratis naar het feest, samen met een van de ouders of hun begeleider. Want samen is leuker, zo luidt de slogan van Downcontact.

Flyer
Om jongeren met Down een idee te geven hoe zo’n ontmoeting kan gaan, zijn Jeroen en Juliette de gezichten in de flyercampagne rond Downcontact. Het tweetal houdt allebei van films en zijn onlangs samen naar de bioscoop geweest.

Wie zich aan wil melden op de website moet minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast is de hulp van een begeleider of familielid nodig voor de inschrijving.


Steffie

Downcontact.nl werkt met Steffie, die moeilijke dingen makkelijk uit kan leggen. Ook is er een samenwerking met ABCDate, de contactsite voor álle mensen met een verstandelijke beperking, waar Downcontact zich beperkt tot mensen met het downsyndroom.

Downcontact is een initiatief van Stichting Downkids International en wordt gerealiseerd in samenwerking met de
Stichting Down Syndroom Nederland, met steun van Nsgk.  |

Klik besteedde begin dit jaar aandacht aan
de landelijke uitrol van ABCDate

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!