Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe leermiddelen voor betere samenwerking in de driehoek

2 april 2024 Redactie Klik Geen reacties

Iedere professional in de gehandicaptenzorg wil goede zorg bieden aan cliënten. En dat is ook wat familie en naasten van die cliënten willen. Maar de samenwerking in de driehoek gaat niet altijd van een leien dakje. Om die weer goed te krijgen, zijn nieuwe leermiddelen ontwikkeld door de bedenkers van de 1,2,3hoekskit.

Mariska Schutte, Diana Sprong en Sandra Hopkins hebben Het Zakboek (9 euro excl. btw) bedacht, een aanvulling op de materialen van de 1,2,3hoekskit. Je kunt Het Zakboek gebruiken als je meer wilt weten over hoe je in gesprek kunt met anderen of als je wilt leren om anders naar situaties te kijken. Wat zeg je bijvoorbeeld tegen een boze ouder? Het geeft tips over de B-V-P-taal (Bonus, Verbinding, Positie) en geeft concrete voorbeeldzinnen die je meteen kunt uitproberen. Het Zakboek is uitgevoerd in A6-formaat, dus makkelijk mee te nemen in je tas.

De bedenkers komen ook met het Tritetspel (22,50 euro excl. btw), dus geen kwartet, maar een tritet. Logisch, als het over driehoekskunde gaat. Met dit spel kun je op een speelse manier bezig zijn met het thema samenwerken. Je gebruikt het als je meer wilt weten over samenwerken in de driehoek, of als je daarover verder in gesprek wilt, zeker ook binnen je team. Bij elk tritet hoort ook een uitlegkaart met meer informatie. 

De nieuwe leermiddelen zijn te bestellen via de website van 1,2,3hoekskit.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!