Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe KLIK: 'Niet meer terugvechten'

20 januari 2011 Door de redactie Geen reacties

Cliënten die ernstig probleemgedrag vertonen hebben een gebroken hart. Zorg dat iemand zich veilig en geliefd voelt, dan verdwijnt het probleemgedrag. Het thema van de nieuwe KLIK, Gentle teaching, kan uitkomst bieden bij begeleiding van cliënten als Brandon. Bekijk hier de inhoud van deze KLIK en download de artikelen.

Het nieuwe nummer van KLIK verschijnt vrijdag 21 januari, de artikelen zijn al te downloaden in het archief op de website. In het nummer het verhaal van Ronald Vader, die ingrijpend is veranderd sinds hij wordt begeleid volgens Gentle teaching. Zijn begeleiders zijn niet meer bang van hem, ze weten hoe ze veilig dagelijkse en vrolijke dingen met hem kunnen doen. Zijn begeleider vertelt hierover in KLIK.

Ernstig probleemgedrag is het gevolg van een gebroken hart, zegt John McGee, die Gentle teaching ontwikkelde. Zorg dat iemand zich veilig en geliefd voelt, dan geneest zijn hart en verdwijnt het probleemgedrag vanzelf. Een verslag van een lezing van John McGee over het ontstaan van Gentle teaching, uitleg over de methode, en verhalen over hoe hij omgaat met ernstig beschadigde mensen.

Verder artikelen over een nieuwe leergang voor licht verstandelijk gehandicapte cliënten, een flexmedewerker doet haar verhaal en uitleg over het Planciusprogramma.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!