Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe informatiekaarten over bewegen en EMB

24 april 2024 Redactie Klik Geen reacties

De Informatietafel EMB heeft een nieuwe serie kaarten ontwikkeld over het thema bewegen voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Via deze vier informatiekaarten kom je meer te weten over nut en noodzaak van bewegen, bewegen thuis, bewegen buitenshuis en het motor activity trainings program.

De kaarten zijn bedoeld om de beschikbare informatie over het onderwerp zoveel mogelijk te bundelen, want vaak is er best veel over te vinden, maar staat het versnipperd op heel veel plekken. Met de vier kaarten hoopt de Informatietafel EMB dat begeleiders, cliënten en hun naasten beter de weg kunnen vinden in het brede aanbod aan informatie en ondersteuning:

  • De eerste kaart geeft uitleg over nut en noodzaak van bewegen, iets waar het nogal eens aan ontbreekt bij mensen met een EMB.
  • De tweede kaart gaat over bewegen thuis,
  • de derde besteed aandacht aan bewegen buitenshuis.
  • Een vierde kaart is gewijd aan het motor activity trainings program.

Elke kaart heeft verwijzingen naar (online) tips en tricks en bevat praktische informatie waar je zelf mee aan de slag kunt.

De serie informatiekaarten is in samenwerking opgesteld door EMB Nederland, Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders, Academische Werkplaats EMB, Quality of Life Centre en Platform EMG. 

Naast de Informatietafel EMB zijn er ook Informatietafels Autisme, Hersenletsel en LVB, allemaal bedoeld om de gebruiker handvatten te bieden in het woud aan informatie en regelingen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!