Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe creaties gezocht van mediamakers met verstandelijke beperking

6 september 2021 Door de redactie Geen reacties

Zelf media maken, iedereen doet het tegenwoordig: denk aan vloggen, foto’s plaatsen op Insta, een radioprogramma of podcast maken. Ook mensen met een verstandelijke beperking doen daaraan mee. En naar hen is de organisatie van de Special Media Awards op zoek, want de landelijke prijsuitreiking komt eraan.

Amerpoort houdt bij Beeld en Geluid in Hilversum op 5 november – tijdens de Week van de Mediawijsheid – de Special Media Awards. Met dit event wil de zorgorganisatie bijdragen aan een leuk online leven voor mensen met een beperking. Deed Amerpoort dit een aantal jaren terug nog alleen, inmiddels zijn meer dan 20 organisaties uit zorg en welzijn aangesloten, evenals de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

De vakjury, bestaande uit Sander Pat, Teun Peters en Eelco Kingma, Kirsten Jassies, Lisanne Dijkstra en Kars de Hollander, buigt zich over de inzendingen. Maar dan moeten die er wel zijn! Hierover zegt jurylid Kars (bekend van Kars & Ties op TikTok): “De Special Media Awards zijn een prachtig initiatief, waarbij mensen met een beperking kunnen laten zien dat ook zij meedoen en ertoe doen op het gebied van (digitale) media. Ik zou iedereen die dat leuk vindt, willen oproepen om vooral je inzending in te sturen. Wees niet bang, doe mee en laat zien wat je kunt!”

Aanmelden
Tussen 1 september en 1 oktober kunnen mediamakers met een verstandelijke beperking op de vernieuwde website www.special-media-awards.nl hun creaties uploaden. De jury beoordeelt de inzendingen en op 5 november worden de winnaars bekendgemaakt. Dit is ook te volgen via een livestream.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!

klik_podcast_banner_vierkant.jpg