Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe circusvoorstelling CliniClowns voor emb-kinderen

5 februari 2015 Door de redactie Geen reacties

Na drie jaar touren met Circus Boemtata was het tijd voor wat nieuws van de Cliniclowns. Dit jaar draait van mei tot en met oktober de nieuwe theatervoorstelling Circus CliniClowns. Een nieuw verhaal, met nieuwe clowns en een nieuwe tent. Maar nog steeds een magisch moment met clowns, voor kinderen met een ernstig meervoudige en verstandelijke beperking en hun familie.

Circus CliniClowns gaat over een clownsfamilie die woont in het clownsdorp Verbaast. Ze runnen samen een klein circus; doen acts, presenteren en ondernemen alles wat hoort bij het circusleven. De clowns nemen de kinderen mee in alles wat er komt kijken bij het organiseren van een circus en zetten een voorstelling neer waarbij alle zintuigen worden aangesproken.

De nieuwe voorstelling Circus CliniClowns is ontwikkeld voor verstandelijk of meervoudig beperkte kinderen, en voor chronisch zieke kinderen, in de biologische leeftijd t/m 18 jaar. Het circus is minder geschikt voor kinderen die zeer weinig prikkels of zeer weinig contact aankunnen. Voor deze kinderen heeft CliniClowns het Klein Zintuigen Orkest dat langskomt bij instellingen.

Circus CliniClowns speelt van mei tot en met oktober 2015 in de regio's Amsterdam, Deventer, Eindhoven, Drachten, Rotterdam en Utrecht. De inschrijving start op 2 maart 2015.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!

Abonneren