Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe Belevenis voor ernstig meervoudig gehandicapten in Arnhem

15 augustus 2012 Door de redactie Geen reacties

De Belevenis, zintuigenprikkelende attracties voor mensen met een ernstige meervoudige beperking, krijgt een vaste plek bij gehandicaptenzorgorganisatie Siza in Arnhem. De stichting hierachter heet nu de Nieuwe Belevenis en gaat de komende tijd onderzoeken hoe dit nieuwe onderkomen er uit moet gaan zien.

De Belevenis was sinds 2009 een reizende activiteit. De tent stond voor het laatst eind 2011 op het terrein van 's Koonings Jaght (Siza) in Arnhem. Daarna is de stichting in gesprek gegaan met Siza en de gemeente Arnhem over een permanente vestiging van de Belevenis. Alle partijen staan hier nu achter en willen werken aan de nieuwe locatie. Deze maand starten gesprekken met deskundigen uit de culturele- en zorgsector over de uitstraling van het gebouw en de inrichting. "De Nieuwe Belevenis krijgt wat ons betreft een uitstraling die bij aankomst de bezoeker al een beetje het idee geeft dat hij of zij iets bijzonders mee gaat maken", zo schrijft de nieuwe stichting in een nieuwsbrief.

Voor De Nieuwe Belevenis is ook een nieuwe stichting opgericht, met twee bestuursleden die ook actief waren voor de reizende Belevenis: Anneke van Leeuwen en Henny Jacobse. Voorzitter van de nieuwe stichting wordt Wim Dijkema, lid raad van toezicht van Siza. Ook nieuw in het bestuur van de stichting is Jan van der Kruis, oud-bestuursvoorzitter van Dichterbij.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!