Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuwe app over relaties en intimiteit voor mensen met een licht verstandelijke beperking

27 oktober 2015 Door de redactie Geen reacties

Stichting Philadelphia zorg heeft voor cliënten een app ontwikkeld over relaties, intimiteit en seksualiteit. De app is onderdeel van de training Leerbaar en weerbaar.

Mensen met een licht verstandelijke beperking hebben net als iedereen behoefte aan relaties, intimiteit en seksualiteit. Daar hebben zij soms begeleiding bij nodig. Alleen al het praten over dit onderwerp is voor sommigen een uitdaging. De app is ontworpen om daarbij te helpen.

 

Keuze
De app ‘Leerbaar en weerbaar’ heeft als doel mensen met een licht verstandelijke beperking bewust te maken wat ze wel en niet willen, prettig vinden en te leren dat ze een keuze hebben. Dit maakt hen weerbaar en zorgt voor een stevige basis, ook in relaties met anderen.

 

Plezier
Plezier, leren en ontdekken staan centraal in de app. De app biedt informatie, gespreksonderwerpen en oefeningen over eigen wensen en grenzen en social media. Cliënten kunnen de app zonder hulp spelen of samen met hun begeleider, familie of vrienden.

 

Trainingen
De app is onderdeel van de methode Leerbaar en Weerbaar van Philadelphia. Bij Philadelphia werken verschillende experts op het gebied van relaties, intimiteit en seksualiteit: zij geven voorlichting en werken aan preventie via trainingen aan cliënten en begeleiders. De visie is gebaseerd op ‘seksuele gezondheid’ en gaat uit van de positieve kanten van ontwikkeling, eigen regie en groei. Sinds 2008 zijn er Leerbaar en weerbaartrainingen voor cliënten.

 

De Philadelphia ‘Leerbaar en weerbaar’ game is alleen op de iPad te gebruiken, en gratis te downloaden in de Appstore.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!