Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuw tv-beweegprogramma voor mensen met beperking

18 september 2019 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie Philadelphia en televisiesportplatform Fit at Home lanceren samen het beweegprogramma Fit met Muziek, dat bestaat uit speciale workouts voor mensen met een beperking.

Heel wat mensen nemen het zich steeds voor: ik ga vaker naar de sportschool. En toch lukt het vaak ook niet. Regelmatig bewegen is moeilijk, helemaal voor mensen met een beperking. Een sportschool of vereniging is vaak te duur, te druk of niet voldoende op maat. Daarom sloegen Philadelphia Zorg en Fit at Home de handen ineen.

Vrijdag 20 september introduceren zij op de Zorgmarathon Fit met Muziek; speciale workouts voor mensen met een beperking, die het moeten motiveren om meer te bewegen en fit te blijven.

De Zorgmarathon is een estafetteloop voor medewerkers en bestuurders uit de zorg. Op het Sportcentrum Papendal gaan teams van maximaal 10 lopers de uitdaging aan om samen 42 kilometer en 195 meter te lopen.

Fit at Home is het eerste landelijke sportplatform voor het hele gezin waar je via de TV on demand kan sporten. Dit nieuwe sporten werd bedacht door founder en musical-ster Antje Monteiro. Fit met muziek biedt mensen met een beperking een op maat gemaakte serie van meer dan 50 motiverende workouts door personal trainer Khadija Bouras.

Bewegen op eigen niveau
Zorgorganisatie Philadelphia ontwikkelde al allerlei middelen om met elkaar in beweging te komen. Zo is er bijvoorbeeld op elke locatie een beweegtas met allerlei materialen waarmee cliënten en medewerkers op een leuke manier gestimuleerd worden om in beweging te komen. Ieder op zijn eigen niveau. Ook zijn er beweegpaspoorten, Beweeg je fit -stappenplannen en een handleiding Pokemon Go speciaal voor cliënten.

Natuurlijk bewegen op muziek
Met Fit met Muziek is er nu een nieuwe activiteit die op locaties samen gedaan kan worden op een niveau die veel mensen met een verstandelijke beperking begrijpen. Fit met Muziek is ook geschikt voor andere doelgroepen waar een aangepast tempo en aangepast taalgebruik passend is. In plaats van woorden als links en rechts te gebruiken, wordt er bijvoorbeeld met kleuren gewerkt.Ook nemen de trainers meer tijd om een oefening voor te doen. Daarnaast is muziek belangrijk in de workouts.

Fit met Muziek is alleen niet gratis en werkt met een maandelijks abonnement vanaf 10 euro, dat vanaf 20 september beschikbaar is via Fit at Home.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!