Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuw televisieseizoen voor SynDROOM

18 augustus 2015 Ronny Vink Geen reacties

Donderdag 27 augustus begint op Rtl4 het nieuwe seizoen van de televisieserie SynDROOM. In dat programma worden de wensen vervuld van mensen met het syndroom van Down, autisme of andere beperkingen.

In het programma helpt presentator John de Mol junior jongeren hun droom te laten uitkomen. Het komende seizoen bouwt hij zijn bekende vermommingsact uit; de ene keer in de stijl van een droom, de andere keer in de stijl van iemands hobby.

Eigen hotel
Betto, een jongen met down syndroom, is één van de mensen die Johnny helpt met het vervullen van zijn grote wens: Betto wil dolgraag zijn eigen hotel rennen.
Ook de autistische Bram krijgt hulp. Hij heeft een op het eerste oog onmogelijke droom, namelijk meedoen aan Te Land ter Zee en in de Lucht. Hoewel dit programma al jaren niet meer op tv te zien is, zet Johnny alles op alles om zijn droom uit te laten uitkomen.

Televizier-ring
SynDROOM is in de race voor de Gouden Televizier-Ring 2015, die op 15 oktober wordt uitgereikt. Het is een van de 20 programma's die zijn geselecteerd door de tv-kijkers.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!