Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuw soort steun voor moeizame traplopers

23 februari 2012 Door de redactie Geen reacties

De traplift voor mensen die moeite hebben met traplopen, heeft een nieuwe variant gekregen: de StairWalker. Hij vervoert je niet zittend, maar lopend, met behulp van een beugel om de heupen die via een rail langs de trap omhoog en omlaag glijdt. Het apparaat helpt moeizame traplopers om toch in beweging te blijven.

De StairWalker is geïntroduceerd door ThyssenKrupp Encase. Directeur Arina van Oost: “De StairWalker is bedoeld voor mensen die nog steeds in staat zijn om trap te lopen, maar zich hierbij onzeker of instabiel voelen. Het biedt letterlijk een steun in de rug waardoor de gebruiker zich veilig en zeker voelt. Bijkomend voordeel is dat de gebruiker langer fit blijft doordat hij fysiek actief is.”

Looptempo
De StairWalker is geschikt voor mensen met een lengte tussen de 1.50 en 1.90 meter en kan een lichaamsgewicht tot 146 kilogram ondersteunen. Het frame biedt bij trapopgang ondersteuning in de rug en ondersteunt de armen bij trapafgang. Met een afstandsbediening kan het apparaat naar boven of beneden gehaald worden. Tijdens het traplopen kan de gebruiker het gewenste looptempo bepalen en op elk gewenst moment pauzeren. De StairWalker is voorzien van LED-lampen. Het apparaat is , als traplopen ook met ondersteuning niet meer gaat, eenvoudig om te zetten in een traplift.

Meer info, foto’s en een filmpje over de StairWalker vind je op www.tkencasa.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!