Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuw platform voor extraatje voor ouderen en mensen met beperking

15 december 2016 Door de redactie Geen reacties

Ouderen en mensen met een (verstandelijke) beperking verdienen meer persoonlijke aandacht en begeleiding, daarom is het nieuwe platform Geef om Zorg gestart. Vrijwilligers, zorgprofessionals en alle andere mensen die de zorg in Nederland een warm hart toedragen kunnen bijdragen door geld te doneren, jezelf als vrijwilliger op te geven of door zelf een project te starten. Een van de projecten op de site is zwemles voor kinderen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is, zoals bij Devon (op de foto).

Geef om Zorg is een initiatief van de Deense hulpmiddelenfabrikant Abena Healthcare en van do good crowdfunding platform 1%Club. Maar het platform is eigenlijk van iedereen benadrukt initiatiefnemer Rob Basjes (directeur van Abena Nederland). "Alleen samen kunnen we de zorg een stukje leuker maken. Iedereen in Nederland kan daaraan bijdragen. Bedrijven kunnen wellicht iets meer geven en op die manier hun maatschappelijke verantwoordelijkheid concreet maken." Alles mag en kan, zolang het de zorg maar een stukje leuker maakt.

1%Club begon in 2008 met een eigen crowdfundingplatform en zorgde er op die manier voor dat honderden mooie projecten in binnen- en buitenland konden worden gerealiseerd. Een platform speciaal voor de zorg bestond nog niet en is hard nodig volgens directeur Bart Lacroix. "Via 1%Club willen we zoveel mogelijk mensen in staat stellen een sociale impact te maken op hun omgeving. Ouderen en mensen met een beperking hebben het vaak zwaar en verdienen volgens ons weleens een extraatje. Als je ziet hoe mensen kunnen opleven van zoiets simpels als een dagje dierentuin of het maken van muziek, vind ik dat we ons daarvoor moeten inzetten.'

Op dit moment staan er vijf projecten online op het platform. Van een bijzonder kunstproject voor cliënten met het syndroom van Korsakov tot zwemles voor kinderen met een beperking. Het zijn zowel projecten voor ouderen als voor mensen met een beperking.

Bekijk de projecten op
www.geefomzorg.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!