Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuw online kennisplatform Zorgslaap gelanceerd

12 juni 2024 Redactie Klik Geen reacties

Dat een goede nachtrust belangrijk is voor het welzijn van een cliënt, is evident. Maar vaak is er sprake van slaapproblemen. Hoe pak je die aan? En waar vind je er gedegen informatie over? Sinds kort is Zorgslaap online te vinden, een instituut voor slaap in de zorg.

Het platform voor slaapteams wil zorgorganisaties helpen hun eigen weg te vinden in het doolhof van mogelijkheden om hun zorg slaapvriendelijk vorm te geven. Op dit verzamelpunt voor kennis en ontwikkelingen op het gebied van slaap vind je advies en scholing op maat.

Slaapteams
Zorgslaap is bedoeld voor slaapteams. Zij kunnen zich aanmelden door een abonnement voor een jaar af te sluiten. In dat jaar vinden vier digitale bijeenkomsten plaats, waarin casussen worden besproken. Daarbij horen dan sessies met verdiepende informatie. Voor deze slaapteams is er een besloten deel op het platform waar zij meer informatie vinden, vragen kunnen stellen en contact kunnen zoeken met andere slaapteams. 

De richtlijn ‘Goede slaap en slaapproblemen in de langdurige zorg’ van SKILZ uit december ’23 komt ook uitvoerig aan de orde op het platform.  |

Meer informatie is te vinden op zorgslaap.nl. Een abonnement voor slaapteams van 1-5 personen kost 500 euro per jaar, voor slaapteams van 6-10 personen is dat 750 euro per jaar.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!