Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuw lectoraat voor complexe zorgvragen

22 mei 2024 Redactie Klik Geen reacties

Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) en Hogeschool Rotterdam gaan het Lectoraat Challenging Behaviour oprichten. Daarom zijn de organisaties op zoek naar een lector voor een aanstellingsperiode van zes jaar.

De verwachting is dat in de toekomst meer mensen vastlopen met complexe zorgvragen en probleemgedrag. Daar moet de zorg op voorbereid zijn. Het lectoraat richt zich op begrip en herstel van probleemgedrag en het verminderen van handelingsverlegenheid bij zorgverleners.

Prakijk, onderzoek en onderwijs
Met het lectoraat willen CCE en Hogeschool Rotterdam een brug slaan tussen de complexe uitdagingen van probleemgedrag in de zorgverlening en de praktische behoeften van zowel zorgverleners als studenten binnen de verschillende zorgsectoren. Hiervoor wordt onder meer nieuw onderwijsaanbod ontwikkeld, waarbij men put uit specifieke kennis vanuit verschillende sectoren over challenging behaviour. Zo versterken praktijk, onderzoek en onderwijs elkaar. Om dit te realiseren is een Lector ‘Challenging Behaviour: contextueel begrip en herstel van probleemgedrag’ nodig. De aanstellingsduur is voor zes jaar.  |

Meer informatie is te vinden op de website van Hogeschool Rotterdam.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!