Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuw Drents centrum verstandelijke beperking en psychiatrie

29 november 2013 Door de redactie Geen reacties

In Drenthe is 29 november een centrum geopend waar kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking terecht kunnen met vragen en problemen over hun geestelijke en lichamelijke gezondheid. Het Centrum verstandelijke beperking en psychiatrie combineert kennis uit zowel de verstandelijk gehandicaptenzorg als de psychiatrie.

Mensen kunnen in het nieuwe Centrum terecht met vragen over psychiatrische problemen, gedragsproblemen, lichamelijke klachten, angststoornissen, autisme of problemen die samenhangen met bijvoorbeeld het Downsyndroom. Juist de combinatie van een verstandelijke beperking en een psychische aandoening maakt het voor de cliënt, zijn familie en hulpverleners moeilijk om erachter te komen wat er aan de hand is.

In crisis
Soms zijn de problemen van mensen met een verstandelijke beperking zo complex, dat verder onderzoek nodig is. Cliënten kunnen ook worden opgenomen. Ook biedt de kliniek hulp aan mensen die in ernstige crisis verkeren en daardoor niet op hun eigen woonplek kunnen blijven. Centrum verstandelijke beperking en psychiatrie is onderdeel van Ggz Drenthe, en een samenwerkingsproject van Ggz Drenthe, Vanboeijen, De Trans, de Baalderborg Groep en Promens Care.

Meer informatie op de site van het nieuwe centrum.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!