Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuw: Circus voor blinden en slechtzienden

11 november 2014 Door de redactie Geen reacties

Wintercircus Martin Hanson presenteert komende winter de allereerste circustheatervoorstelling voor blinden, slechtzienden en zienden in Nederland. 'Komt het zien, komt het horen!' is een bijzondere, aangepaste versie van de reguliere voorstelling 'Griezelig Goed!' en is in december en januari in vijf Nederlandse theaters te zien. Twee enthousiaste verslaggevers vertellen via draadloze koptelefoons wat er te zien is. Bovendien is er een voelplein met maquettes en een ontmoeting met de artiesten, die ook mogen worden aangeraakt.

Martin Hanson brengt al 36 jaar circusvoorstellingen. De voorstelling met acrobatiek, jongleren, paarden, honden en veel humor wordt muzikaal begeleid door een orkest.

Directeur Arlette Hanson: "Ik blijf bezig met het doorontwikkelen van de Wintercircusvoorstellingen. Toen iemand de suggestie deed om circus ook voor blinden toegankelijk te maken, was ik direct enthousiast. Door de voorstelling via de koptelefoon live te laten verslaan en andere aanpassingen, hoeft niemand iets te missen van wat er in de piste gebeurt."

Waar?
De voorstelling 'Komt het zien, komt het horen!' van Wintercircus Martin Hanson is de komende maanden te zien op:

  • 22 december in Oss
  • 27 december in Nieuwegein
  • 30 december in Hoofddorp
  • 3 januari in Groningen
  • 11 januari in Delft

Bekijk een filmpje over de circusvoorstelling voor blinden.

Informatie op www.circusvoorblinden.nl 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!