Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuw boek over Laccs-methode voor mensen met ernstige beperkingen

23 maart 2017 Door de redactie Geen reacties

Voor een goed leven voor iedereen met ernstige verstandelijke of meervoudige beperkingen (evmb) moet het op vijf gebieden goed voor elkaar zijn: lichamelijk welzijn, alertheid, contact, communicatie en een stimulerende tijdsbesteding (Laccs). Dat is het uitgangspunt van methode Laccs zoals dat nu ook in een nieuw boek over het programma is verwoord.

Het boek heet Koffie met een koekje, omdat volgens auteurs Karin de Geeter en Karin Munsterman “als je daadwerkelijk het verschil maakt voor mensen met evmb, het leven zoveel meer is dan koffie met een koekje!”

De opvattingen over een goed leven voor mensen met evmb zijn niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het Laccs-programma is in de loop van vele jaren bedacht, ontwikkeld en verbeterd. Geïnspireerd op theorieën en vooral op de praktijk van alledag.

Het prettig geschreven boek geeft uitleg over de ontwikkelingsfasen van cliënten, hoe je deze analyseert en je kennis hierover vervolgens gebruikt om het leven voor mensen met een ernstige verstandelijke of meervoudige beperking beter te maken. |


Koffie met een koekje (is dat nou) een goed leven voor mensen met evmb? Prijs € 25, te bestellen via www.degeeterenmunsterman.nl.

Lees ook:

  • Of lees hoe begeleiders leren beter contact te maken met hun cliënten en een Klik-artikel over de methode Vijf Olifanten, ook ontwikkeld door en onderdeel van de Laccs-methode van Karin de Geeter en Kirsten Munsterman.
  • Lees meer ervaringsverhalen over de zorg aan mensen met ernstig meervoudige beperkingen in de Klik Kennispocket Ernstig meervoudige beperkingen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!