Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nieuw blad voor verstandelijk gehandicapte lezers

26 maart 2013 Door de redactie Geen reacties

Vrijwilligersorganisatie De Klup Twente is erin geslaagd een nieuw – en ook nog gratis - tijdschrift voor en door mensen met een beperking te lanceren. Het blad heet Schik en de eerste oplage bedraagt 7000 exemplaren.De Klup Twente streeft naar integratie, participatie en empowerment van mensen met een beperking aan de hand een groot en gevarieerd aanbod aan activiteiten. De vrijwilligersorganisatie is actief in acht Twentse gemeenten en heeft 1.000 deelnemers en 450 vrijwilligers.

Sinds twee jaar heeft de Klup Twente een digitaal magazine van, voor en over mensen met een beperking. Alleen adverteerders en relaties kregen een papieren exemplaar en Schik werd op leestafels gelegd waar veel publiek kwam. In Schik staan verhalen over deelnemers en vrijwilligers, bedrijven die helpen, rubrieken, cartoons en strips, columns en heel veel foto´s.

Geen subsidie
Omdat de vraag naar een papieren Schik groeide, is gekeken naar mogelijkheden daarvoor. Een relatie van De Klup Twente, Herman media, vond de oplossing in nieuwe druktechnieken. Voor Schik is géén subsidie beschikbaar. De uitgave wordt mogelijk gemaakt door kleine groep adverteerders.

Schik verschijnt vier keer per jaar, en wordt gratis verspreid onder alle mensen met een beperking in het werkgebied, al hun begeleiders en vrijwilligers, aan de gemeentebesturen en 350 bedrijven.

Informatie op www.deklup.nl 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!