Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nelli Cooman Games wint prijs

15 februari 2011 Door de redactie Geen reacties

De stichting Nelli Cooman Games uit Stadskanaal heeft de Joke van Rijswijk prijs gewonnen De Atletiekunie heeft deze jaarlijkse prijs aan de stichting toegekend voor de inzet op het gebied van atletiek voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

De prijs bestaat naast de eer en roem uit een beeldje. Nelli Cooman, beschermvrouw, oud-wereldkampioen sprint en erevoorzitter van de Stichting Nelli Cooman Games, heeft zelf de prijs mogen ontvangen..

"Juist de bijzondere wijze waarop de basisschooljeugd, gehandicapten, jeugd- en topatleten en chronisch zieken met elkaar en met atletiek en andere vormen van sport kennis maken, maakt de Stichting Nelli Cooman Games baanbrekend", zo motiveert de Atletiekunie de uitreiking van de prijs aan de stichting. Sinds 13 jaar zet de Stichting Nelli Cooman Games zich in voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking door een groots atletiekevenement te organiseren.

Het evenement wordt in Stadskanaal gehouden en is verdeeld over twee dagen. Op zaterdag staat de breedtesport centraal, waar jeugdwedstrijden worden gehouden en waar basisschoolkinderen kennis kunnen maken met de atletiek. Op zondag strijden atleten met een beperking uit de hele wereld om de Bronzen Nelli Cooman. Op beide dagen staat integratie hoog in het vaandel.

Dit jaar vindt op 4 en 5 juni voor de 14e keer de Nelli Cooman Games plaats op de Atletiekbaan in Stadskanaal.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!