Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nederlandse sporters met verstandelijke beperking winnen eerste medailles op Speciale winterspelen

22 maart 2017 Door de redactie Geen reacties

Deze week strijden ruim 2.600 sporters met een verstandelijke beperking uit 105 landen tegen elkaar tijdens de World Winter Games in Oostenrijk. Vanuit Nederland doen 25 sporters met een verstandelijke beperking mee in vier disciplines. Op de eerste wedstrijddag behaalden ze al een geweldig resultaat met de eerste medailles voor de skiërs. | Foto: Bart Weerdenburg

De World winter games vinden plaats van 18 t/m 24 maart. Samen met 1.100 coaches, 3.000 officials, 3.000 vrijwilligers en minstens 11.000 toeschouwers is het het grootste wintersportevenement in 2017. De 25 sporters van Team NL zijn actief in vier takken van sport: langlaufen, shorttrack, snowboarden en skiën.

eerste_medaille_1.jpg

Op de eerste wedstrijddag slaagden maar liefst 7 Team NL skiërs erin om een medaille te halen. Goud was er voor Olaf Kinneging en Ralph Maas, zilver voor Herman Hagebeek, Louise Dijkstra en Rogier Blaas en brons voor Anne Baneke en Myrthe Bechger. Thijs Hulleman behaalde een fraaie 6e plaats.

Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.


Fysiek en mentaal fitter
Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

Minister Edith Schippers maakte vorig jaar de deelname van Team NL aan de World Winter Games mede mogelijk met een eenmalige subsidie binnen het beleid voor gehandicaptensport van het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport. Daarnaast krijgen de sporters steun van hoofdsponsors Aegon en Rabobank en maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij.  |

Meer informatie over Special Olympics via
www.specialolympics.nl, over de World Games in Oostenrijk via www.oostenrijk2017.nl en www.austria2017.org. Team NL is te volgen via www.facebook.com/specialolympicsnl en www.twitter.com/SO_NL.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!