Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Ncrv zendt documentaire uit over zorgboerderij

21 februari 2011 Door de redactie Geen reacties

De Ncrv zendt in twee delen een film uit over zorgboerderij 'De Witte Hoeve' in Oploo (N.B.). De documentaire toont het optimisme van een boerenechtpaar, die de dagopvang van volwassenen met autistische stoornissen hebben uitgebouwd tot een 24-uurs woon-zorgboerderij.

De film is getiteld 'Frida, het komt goed!' en wordt uitgezonden op maandag 21 en 28 februari om 23.00 uur op Nederland 2. De boerderij wordt gefinancierd uit het persoonsgebonden budget (pgb) van de bewoners. Zelfs met de bezuinigingen van het nieuwe kabinet op het pgb, blijft boerin Frida optimistisch: "Het komt goed!"

Frida is gewend om de handen uit de mouwen te steken. Samen met haar man Noud runt ze de zorgboerderij, een akkerbouwbedrijf en een gezin met drie jonge kinderen. De ombouw van dagopvang naar 24-uurs zorg heeft heel wat voeten in aarde, organisatorisch, juridisch, en financieel. Als de eerste bewoners arriveren, voert Frida nog dagelijks strijd met de Nederlandse regelgeving, bouw- en brandvoorschriften, veiligheidssystemen, en financiële regelingen.

Bekijk de promo van de film over de Witte Hoeve.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!