Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Nationale ombudsman en Steffie slaan handen ineen

11 september 2018 Door de redactie Geen reacties

Steffie, de digitale hulp voor kwetsbare groepen waaronder mensen met een verstandelijke beperking, kan deze doelgroep ook helpen in contact te komen met de Nationale ombudsman. Die is er voor iedereen die problemen heeft met de overheid.

Veel mensen met een verstandelijke beperking hebben geen idee waar ze hulp moeten zoeken als ze in de clinch liggen met de overheid. Ze weten vaak niet wie de Nationale ombudsman is en wat hij doet. Op de nieuwe website www.watdoetdeombudsman.nl, die in de week van de Alfabetisering werd gelanceerd, laat Steffie bezoekers kennismaken met de Nationale ombudsman is en wat hij voor ze kan betekenen.

Wat te doen bij een probleem
Steffie legt uit wat Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn team kunnen doen wanneer iemand een probleem heeft met de Belastingdienst, de gemeente, het het UWV of een andere overheidsinstantie, zoals:

  • Contact opnemen met de overheid door te bellen
  • Een onderzoek instellen als klachten heel ingewikkeld zijn
  • Aangeven dat je een klacht zelf kunt oplossen en hoe je dat aanpakt.


Logisch

Voor Jacques de Wit van Leer Zelf Online, het bedrijf achter Steffie, is het heel logisch dat Steffie en de Nationale ombudsman de handen ineen hebben geslagen. “We helpen dezelfde groepen mensen. Het maakt ons niet uit of je laaggeletterd, verstandelijk beperkt, vluchteling, digitaal minder vaardig of praktisch opgeleid bent.”

Reinier van Zutphen
zelf laat eveneens van zich horen. “We doen er alles aan om ook voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en voor mensen met een verstandelijke beperking toegankelijk te zijn. Steffie gaat ons daar nu bij helpen!"

Op
Steffie.nl zijn alle onderwerpen te vinden waar de digitale hulp in begrijpelijke taal uitleg over geeft, zoals het ondersteuningsplan, de OV Chipkaart, een afspraak maken bij de huisarts en daten.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!